Следващата "Лада" ще е седемместна

Първият съвместен проект на автомобилните гиганти "АвтоВАЗ" и "Рено", който се очаква да бъде представен до края на следващата година, ще бъде седемместен модел.


По всяка вероятност той ще бъде разработен на базата на актуалната версия на пазарния хит "Логан", който на различните пазари се продава под марките "Рено", "Нисан" и "Дачия", информира "Автопрес 2001".

Новият автомобил ще бъде изключително интересен и ще допълни моделната ни гама, доколкото става въпрос за седемместни комбита, заявява Борис Алешин, президент на групата "АвтоВАЗ".

"Смятам, че пазарът ще реагира адекватно на такъв модел. Бих искал да отбележа, че ние не се опитваме да възпроизведем "Логан" или да вземем друг модел, който е близък със своите характеристики до автомобилите с марка "Лада".

Точно обратното- с нашите партньори от "Рено" се опитваме да намерим такова решение, което ще бъде допълващо и за двете страни", допълва Алешин.

Обещавам ви, продукцията на "Лада" ще се различа от тази на "Рено", категоричен бе и шефът на френския гигант Карлос Гон пред в. "Ведомости".

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини